Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2011. gada 15. oktobris

15/10/2011

Gandriiz identisks celjs liidz Sheremetjevas lidostai kaads bija 3 gadus ieprieksh, kameer Sheremetjeva ar savam rekonstrukcijaam nepaarsteidza - pat milici skiet palikusi eiropeiskaaki un atsauciigaaki, vai vinekaarshi man vairs nav ne kauns, ne baile tos uzrunaat. Pilniigaa mieraa gandriiz sajaucu terminaalus, kaa rezultaataa iesviidu dzenoties, lai nodotu bagaazu laikaa - vismaz kaut kas manu mieru patrauceeja :)
Lai arii zaudeeju pusi naktis, jo bija jaatiek paari 5 laika joslaam, ierashanaas Sibiirijas Austrumos liidz ar sauli bija taa veerta. jau pa lidmashiinas logu puslapaini beerzu pauguri un miglas puukas mijaas ar pilniigi skaidraam debesiim. Kaa par briinumu, izkaapjot no aeroflot ciikstosaa lidaparaata, pat salts gaiss neapnjeema un sagaidiija tikat civils buss kaa Eiropas lidostaas, bagaazu sanjemot, gan arvien tantuks saliidzina kodus uz biletes un somas un beigaas veel apziniigi nonjem nost :).
Savaa zinjaa shie lautini neatskiras no letiniem - ja reiz ir labs celjs, tad tik vaaleejam, sodien vairaakas reizes pa Krasnojarskas centru vizinaajaamies vismaz ar 80km/h + stuure labajaa pusee, jo japaanju autini tomeer ' izgriez pogas'  ziguljiem + blondiine pie stuures = man patiik sho daamu pashapzinja. nu jaa, un Krasnojarskaa, kaa jau augoshaa pilseetaa, ir pilns ar labiem un plashiem celjiem, es tikai nesaprotu, kaapeec apmales riebiigi augstas uz staavvietas peec buuvlaukumiem izskataas.
Lidosta gana taalu, lai celjaa veel vareetu apluukot sibiirieshu lauku maajeles - skaisti un silti palika uz taam skatoties - atkal koka maajeles, grezni griezumi, balti logu raamji, beerzi apkaart, pauguri, rudens miglinja un tai cauri lien saule... kameer iespraucas arii visaadi augsti buuveejumi un duumi - industrija zied un zelj, man tiek noraadiits, ka man paveicies ar dziivojamo rajonu - esot ko elpot, un migla neesot patstaaviiga paraadiiba. nu jaa, pilseetaa, kur aptuveni 1 milj. iedziivotaaju un pa vidu veel skurstenji un Jenjiseja svaigs gaiss ir veertiiba.
Jau peec pirmajiem mirkliem metu dzemperi nost un nozeeloju, ka nepanjeemu liidzi saulesbrilles - lai arii koki kaili, laicinsj priecee, jaunaas maajas arii neprasa vilnas zekes un vismaz uz kaadu laiku varu aizmirst par zaabakiem un siltaam jakaam - te ir silti :).
Siltums nav vieniigais paarsteigums, tieku aplaimota ar labiekaarto istabu tipiskaa Krasnojarskas seerkocinjkastiitee, kas celta 40.jos gados, datoru un internetu 1 m attaalumaa no gultas, siltiem kartupeliem brokastiis un kaljinu piiraagu vakarinjaas. Arii citaadi pilseeta skiet draudziiga, veel nekur pirmaadiena nav bijusi tik dinamiska un es pat teiktu veiksmiiga, tagad vakaraa pat nemoka galvas saapes no valodu mainiishanas un visas jaunaas informaacijas, kas  shaadaas reizees ir diezgan tipiska paraadiiba.
Taatad - 1. diena - ierashanaas un mantu izkraameeshana, tad vieteejo pasdarbnieku un citu organizaaciju izstaades apskatiisana (kas liidziigs Kiipsalas kompleksam), pusotras stundas gara lekcija " Krasnojarska - muusu pilseeta", kuru apmekleeju pa svjazi kuljturi - diezgan geniaala psihologe. Esmu par slinku, lai atstaastiitu visu saturu, nodoshu vien to, ko vinja pati ieteica: 1. nekas tik aatri nepaiet kaa dziive; 2. sivietes uzdevums ir veeleeties, bet viirietis vienmeer ir resurss, kaapeec saudzeejami :) (lekciju apmekleeja abi dzimumi). veertiigaakaias, ka tas viss bija kontekstaa ar lekcijas tematu. Tai sekoja paarbrauciens liidz beernu nama, kur kaada rokdarbu projekta ietvaros kopaa ar latvieshu un vaacu meiteneem kaadu mirkli ar beerniem veidojaam broshas un lelliites, kas ievilkaas nedaudz.. kaarteejais paarlidojums paar centram un skrieshiem ieskreejaam kinoteaatri. Ja kaads ir redzeejis filmu " Pepermint"  (man skjiet, ka vaacu razojums), labpraat dzirdeeetu viedokli?!. Es noteikti nebiju redzeejusi neko tik kraasainu. veel paaris sejas un smiekli uz centraalaas ielas, kur visaadas lampinjas kokos deg, kaa izraadaas, cauru gadu - jaunieshi taadaa pat paskataa kaa Riigaa chalo taam apkaart. arii muzikaalaas struutlakas veel nav sleegtas - taa nu pakaveejamies pie taam, veiksmigi apmaldaamies, sazvanaam vecmaaminju un atrodam celju laukaa no nebeidzamiem guljamrajoniem. nu jaa, ir paaris rajoni, kur pat gaishaa dienas laikaa kaaju negribas spert, bet citaadi pilseeta ir tik veerieniiga, ka pat vieteejaas meitenes regulaari pazinjo, ka shajaa rajonaa ir pirmo reizi.
Redzees, ko nesiis riitdiena.... pagaidaam turpinaats tiek staasts par mirmajaam reizeem. Turu iikshkjus par tiem, kas taam uzdroshinaas. 

2 komentāri:

  1. Ak,kā sailgojos Krasnojarskas! Laikam būs jāuzraksta Sergejam... :) Vai palmas vēl ielās?
    Aizbrauc un Bobrovij Log! Uz zoo gan neiesaku-šausmas rādīsies...
    galvenais-veiksmi un dzīvesprieku! man prieks par netu m attālumā! :)

    AtbildētDzēst
  2. Palmas gan jau aizvestas - tam tomeer ziema par veesu bet pavasarii sola atkal ar taam ielas rotaat.:)

    AtbildētDzēst