Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

Čeremša



Tā kā vietām pat Krasnojarskā jau no tantēm uz ielas var nopirkt meža ķiplokus, kas gan noteikti ir atvesti no patāla apgabala, jo pie mums vēl tie neaugot, bet drīz, drīz būs... un tieši čeremša ir bijis viens no avotiem, kas savu reizi Sibīrijas iedzīvotājus ir glābusi no smagas saslimšanas. Vakar vietējai mammai noprasīju recepti to marinēšanai.

Kārtīgs maiss ar svaigi plūktiem meža ķiplokiem (Rimi vai Maximas lielais maiss),
1 glāze vārīta ūdens,
1 glāze saulespuķu eļļas,
1 ēdamkarote sāls,
2 ēdamkarotes cukura,
1 ēdamkarote etiķa esences (to izšķīdina ūdenī).

Ķiploku lapas smalki sagriež lielā traukā, pārkaisa ar sāli un cukuru, ar rokām izmaisa, cenšoties samīcīt tos, pārlej ar eļļu un ūdeni un samīca vēl kārtīgāk. J 1 stundu notur, ļaujot garšvielām iesūkties un tad blīvi liek burkās, lai nepaliktu gaisam vietas. Aizvāko un tur ledusskapī vai pagrabā. No šī daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 3 l čeremšas. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru