Tā kā vietām pat Krasnojarskā jau no tantēm uz
ielas var nopirkt meža ķiplokus, kas gan noteikti ir atvesti no patāla
apgabala, jo pie mums vēl tie neaugot, bet drīz, drīz būs... un tieši čeremša
ir bijis viens no avotiem, kas savu reizi Sibīrijas iedzīvotājus ir glābusi no
smagas saslimšanas. Vakar vietējai mammai noprasīju recepti to marinēšanai.
Kārtīgs maiss ar svaigi plūktiem meža ķiplokiem
(Rimi vai Maximas lielais maiss),
1 glāze vārīta ūdens,
1 glāze saulespuķu eļļas,
1 ēdamkarote sāls,
2 ēdamkarotes cukura,
1 ēdamkarote etiķa esences (to izšķīdina ūdenī).
Ķiploku lapas smalki sagriež lielā traukā,
pārkaisa ar sāli un cukuru, ar rokām izmaisa, cenšoties samīcīt tos, pārlej ar
eļļu un ūdeni un samīca vēl kārtīgāk. J 1 stundu notur, ļaujot garšvielām
iesūkties un tad blīvi liek burkās, lai nepaliktu gaisam vietas. Aizvāko un tur
ledusskapī vai pagrabā. No šī daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 3 l čeremšas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru