Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2012. gada 17. maijs

17/05/12

Dazhi iisi citaati no Raina teiktaa 1900.: 

- Meklēt šos tālos cēloņus un rakt pēc šīm dziļajām saknēm ir jo pievilcīgi un nepieciešami, tādēļ ka, nepazīstot cēloņus, nespējam sev izskaidrot un saprast arī parādības.

- Lai saprastu tagadni, mums jāatskatās atpakaļ dziļā pagātnē uz feodālo kārtību, kuras pārvarēšana ilgos laika metos ir jaunās kārtības augšana, kas tad atkal savukārt sāk gatavoties uz tālāku pāreju. 

- Kamēr koku galotnes mežā jau lokās, no vēja ķertas, tikmēr pazarēs vēl viss kluss. Bet labi tam, kas ir sagatavojies un zina, kas ir darāms. Grūtie laiki zinātājam vieglāk pārciešami.





Tos izcelu tadel, ka pedejas dienas arvienaktualaks klust jautajums "kapec?", arvien biezak dzird viedokli: " Tada mode tagad", kam varu piekrist, bet tas jau vel nepaskaidro jautajumu. Rainis soreiz palidz atbildet.

kalmiki - Tauta — Kalmikijas pamatiedzīvotāji, Krievijā. Kalmiku valoda — altajiešu val. saimes mongoļu val. gr. valoda; rakstības pamatā kr. alfabēts.
pimi - No briežādas izgatavoti silti, ar ornamentu rotāti garie zābaki. krieviski: tuli.

Netisam izlasiju ari so interviju - http://www.ir.lv/2012/5/17/avens-latvija-jutos-ka-majas ... komentari gan samulsinaja, reizem ir loti gruti saprast, kam un kapec, lai tic. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru