Meža ķiploku pīrāgi
Izrādās, ka čeremšu var ne tikai iesālīt,
sasaldēt, lai uzglabātu ziemai, bet arī cept pīrāgus ar tās pildījumu.
- Kamēr pēc
ierastajām receptēm iejauktā rauga mīkla rūgst, smalki jāsagriež krietna
čupa čeremšas, tai pievieno sasmalcinātas vārītas olas, sāli un visu
sajauc, samīcot ar roku (mīcot izdalās sula un masa paliek vienveidīgāka,
līdz ar to pēc tam vēlāk vieglāk izmantojama).
- Pēc tam
veido pīrāgus (katrs var izvēlēties sev ērtāko veidu, bet fotogrāfijās
attēlojam to, kā pīrāgi tiek gatavoti Bičku ciemā). Kad uz galda vairs nav vietas, kur
izvietot jēlos pīrādziņus, karsējam eļļu uz pannas un sākam paralēli cept.
Tā kā pildījums ir viegls, pīrāgi ir ātri gatavi.
- Sākumā tos
ievieto bļodā, kur izklāj papīra dvieļus vai salvetes, ļaujot tām uzsūkt
lieko eļļu, bet pēc tam jau uzglabā, kā kuram labāk patīk. Droši var
mēģināt cept arī cepeškrāsnī.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru